GROEN GENIETEN

GROEN GENIETEN

Stijlvol genieten in deze groene tuin

Dankzij Ludo Dierckx Tuindesign is de tuin in zijn glorie van weleer hersteld. De tuin is klaar om een tweede leven te beginnen.

De tuin was aangelegd in de sfeer van de jaren veertig. In die periode werd er vaak met breuksteen afkomstig uit Luik gewerkt. Deze hebben we allemaal verwijderd en in de plaats daarvan hebben we gekozen voor waterdoorlatend grind op de paden en terrassen. 

De verwaarloosde, verwilderde en dode platen werden verwijderd. Een aantal bomen en struiken, waaronder taxus, beuk, magnolia, seringen en esdoorns zijn behouden. De bomen en struiken vormen rondom een groene buffer. De hortensia's genieten ook van hun tweede leven langs de zijgevel van de woning. 

De graspartijen liggen iets boven de paden, zodat het gras net meer de aandacht trekt. Hierdoor lijkt de tuin ook groter dan hij werkelijk is en valt het groen beter op.

Ongestoord genieten tussen het groen

Het zwembad is strak uitgevoerd en ligt in de linkerhoek van de tuin. Zo neemt het het zicht vanuit de woning op de tuin niet weg. De ideale plek om te vertoeven in de avondzon en nog enkele baantjes te trekken terwijl de zon langzaam ondergaat tussen het groen.

De weelderige beplanting bestaat uit een mooie mix van struikklimop, taxus, hulst en enkele schijnhulst struiken met prachtige, witte bloemen. Groenblijvende structuren zijn aangeplant in vlotte, organische lijnen met respect voor het oude landhuis. De groene omkadering van bomen, struiken en het open grasveld stralen een groene rust uit. 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x